Om oss

Vi är många organisationer i Uppsala som är här för att hjälpa dig på olika sätt, för att du ska lyckas ta nästa steg. Vi finns här för att hjälpa till med allt från affärsutveckling och kontaktnätverk till finansiering och juridisk rådgivning. Tack vare vårt nära samarbete behöver du aldrig veta exakt vem du ska vända dig till.

Nedan hittar du de organisationer som har startat initiativet, men det finns många fler som kan hjälpa dig. Kontakta någon av oss så kan vi guida dig rätt.

STUNS
STUNS står för ’Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle’. Genom att föra samman regionala, nationella och internationella nyckelaktörer och beslutsfattare bidrar STUNS till att förbättra och utveckla samverkan i Uppsalaregionen. Detta för att stärka regionens ekonomiska tillväxt och hållbara utveckling. STUNS har fyra fokusområden: Innovation & tech, Life science, Energi samt Hållbara samhällen.

UIC
UIC erbjuder personer, entreprenörer, startups och etablerade bolag, med en ny idé inom alla branscher, skräddarsytt affärsutvecklingsstöd, nätverk, finansiering och den kunskap som krävs för att utvecklas, skala upp eller nå en internationell marknad. Vi hjälper dig, med andra ord, att påskynda tiden från idé till marknad samt minska riskerna i tidiga och ofta avgörande skeden. UIC är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer och rankas som en av världens 5 bästa företagsinkubatorer enligt UBI Global.

DRIVHUSET
Drivhuset erbjuder coaching gratis där vi diskuterar din idé och dina möjligheter till att förverkliga den. Du behöver inga förkunskaper eller färdiga affärsplaner inför mötet. Det viktiga är att du är engagerad, beredd att prova på din idé och lära dig mera om företagande! På Drivhuset får du kunskap och inspiration som ger dig energi att starta, utveckla och driva affärsidéer framåt. Tillsammans arbetar vi för en hållbar samhällsutveckling där idéer växer, företag startas och utvecklas – alltid med entreprenörskap som ledord och med våra kvalitetssäkrade utvecklings- och ledarskapsmetoder. Vi ser fram emot att träffa dig och din idé!

JESPER HOLM DESIGNSTUDIO
Jesper Holm Designstudio skapar starka varumärken till startups och etablerade företag, för att skapa verktygen att att både hitta och möta sin målgrupp. Jesper Holm Designstudio är specialiserat på logotyp- och identitetsarbeten till startups och scaleups, och bjuder alltid på gratis rådgivning.

LÄNSFÖRSÄKRINGAR UPPSALA
Länsförsäkringar Uppsala är ett kundägt bolag som hjälper sina kunder till en trygg och enkel vardagsekonomi. Verksamhet omfattar bank, försäkring, pensioner och fastighetsförmedling. Länsförsäkringar Uppsala investerar i lokala startups och samarbetar med olika organisationer för att hitta hållbara idéer och jämställda företag att investera i.

SALGADO
Salgado låter insikter och data styra hur vi arbetar med kommunikation och content, det här är en levande byrå som vågar pröva nya saker och se vad det ger oss för att sen utvärdera och optimera. Här andas vi startup-drivet och är inte rädda för att misslyckas, vi är ju ändå experter på kreativ problemlösning. Med handen på hjärtat, hör av dig om du vill ha hjälp på vägen, vi är sociala och bra på att välja fika.

PHOSWORKS
Phosworks är en digital byrå inom kommunikation som kombinerar strategi med innehåll och teknik för att skapa affärsnytta åt dig som kund. Phosworks kombinerar strategi med innehåll, rörlig media, design och teknik för att skapa global affärsnytta åt sina kunder.

ANNIE ROOS
Annie Roos är forskare och lärare vid Institutionen för ekonomi vid Sveriges lantbruksuniversitet, SLU. Hon har disputerat inom genus och entreprenörskap och har stor kunskap kring ämnet i initiativet. Sen tidigare har hon forskat kring bland annat statliga policy program för att öka antalet kvinnor som är entreprenörer, mediabilder över män som är entreprenörer och entreprenörskap på landsbygden. Att vara med i initiativet är en del i att uppfylla tredje uppgiften för forskare där fokus ligger på att samarbeta med civilsamhället, företag och samhället i stort.

IVO ZANDER
Ivo Zander är forskare och lärare vid Uppsala universitet som vill skapa förutsättningar för ett levande entreprenörskap både inom och utanför universitetet. ”För mig är det en självklarhet att alla som vill ägna sig åt entreprenörskap ska kunna göra det på lika villkor. Det finns samtidigt mycket kvar att göra och initiativet #jagärentreprenör är en viktig komponent i det framåtriktade arbetet. Där är jag gärna med och bidrar med det jag kan.”